Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület

Mikulás 2018.

Google bookmarkTwitterFacebookBlogter.hu

Jól sikerült a 2018. november 17. szombati Teleptakarítás

Felhívásunkra mintegy hatvanöt ház jelentkezett, az igénylőknek körülbelül kétszáz zsákot osztottunk ki.

 

A JGK Városüzemeltetési Igazgatóság is segítette akciónkat: két darab nyolc köbméteres konténert, egy platós kisteherautót, takarítógépet, és négy munkatársat küldtek.

 

Tizenhét fő önkéntes résztvevő jelentkezett, hogy a saját házuk előtti területen kívül olyan helyeken is takarítsanak, ahol ezt az érintett lakók nem tették meg. Így közös erővel megszabadítottuk a levelektől a Bláthy Ottó utcát, a Delej utca nagy részét, a Benyovszky és Reguly Antal utca egyes szakaszait, és a Villám utcai bejárati bukkanók környékét. A konténereket jól betömörítve teljesen megtöltöttük levelekkel. A munkát a napsütéses – igaz, kissé hideg – időjárás is segítette. Sajnos a két konténer és a hat órás műszak nem volt elegendő arra, hogy az összes levelet eltakarítsuk, és arra sem, hogy a takarítógép mindenhová eljusson.

 

Az idei takarítási akciót – amit tavaly tavasszal indítottunk, majd ősszel folytattunk – nagy sikernek értékeljük a nagy számú jelentkező háznak és a sok önkéntes takarítónak köszönhetően. A Telep jelentős mennyiségű levéltől tisztult meg ezzel is szebbé téve lakókörnyezetünket.

 

Azért van még fejlődési lehetőség a jövő évi takarítási akciókra tekintve: ha még több ház venne részt - különösen azok, akik előtt nagy mennyiségű levél van - hatékonyabbak lehetnénk. Ha még többen jelentkeznének közös takarításra, több konténert is meg tudnánk tölteni levelekkel. Ha azok, akik látják, hogy a házuk előtt mások takarítanak, ahelyett, hogy kinevetik a csapatot, maguk is beszállnának. Sajnos ilyen tapasztalatunk is volt. Illetve olyan is, hogy a tájékozatlan lakó rákiabált az önkéntes takarítókra, hogy „Na végre, hogy rendet csinálnak, már éppen ideje volt”…

 

Javítani fogjuk a tájékoztatást, mert sajnos hiába juttattuk el a felhívást minden házhoz, mégis többen nem tudtak róla. Erre vonatkozóan javaslatokat is szívesen fogadunk a TÖE e-mail címén. Javítanunk kell az elszállításon is, mert sajnos a JGK néhány helyről csak több napos késedelemmel szállította el zsákokat.

 

Köszönet mindazoknak, akik a takarítási akcióban bármilyen módon részt vettek!

csoportkep_2018 

 Álljon itt azon önfeláldozó lakótársaink névsora, akik vállalták a közös takarítást is (lásd a csoportképet), nekik külön is köszönet:

ülve: Benoist György, eső sor: Szalkai István, Surnovszky Márta, Reiner Csilla, Priger Petra, Ady Ági, Surnovszky Zsófi, Takács Dávid, hátsó sor: Benoist Mónika, Rizmayer Péter, dr. Rizmayer Nándor, Szűcs Tamás, Deák Zoltán, Nagy Zoltán, aki a csoportképet készítette: Reiner Gábor és akik a Villám utca bukkanókat takarították, de nincsenek a képen: dr. Mezey Ilona, Benoist Erzsébet.

 

a TÖE választmánya

 

Amennyiben szeretne további képeket nézegetni a takarításról, kérem kattintson!

 

Bővebben: Jól sikerült a 2018. november 17. szombati Teleptakarítás

Google bookmarkTwitterFacebookBlogter.hu

KÖZÖS TAKARÍTÁS 2018. november 17-én

Telepi takaritas 2018

Google bookmarkTwitterFacebookBlogter.hu

Tisztviselőtelepi séta

Jöjjön velünk az őszi tisztviselőtelepi sétánkra szeptember huszonkettedikén, szombaton, délután négy órától! Indulás a TÖE ház elől (Bláthy Ottó utca 15.).

Mindenkit nagy szeretettel várunk.

TÖE

Google bookmarkTwitterFacebookBlogter.hu

KÖRZETI MEGBÍZOTTAK ÉS KÖRZETI RENDÉSZEK A LAKOSSÁG SZOLGÁLATÁBAN

KÖRZETI MEGBÍZOTTAK ÉS KÖRZETI RENDÉSZEK A LAKOSSÁG SZOLGÁLATÁBAN

Milyen ügyben fordulhatok a körzeti megbízotthoz?

 ›› Bűncselekmény észlelése esetén › Kábítószerrel kapcsolatos tevékenységek › Migrációval, illegális bevándorlással kapcsolatos ügyek › Lakóközösségen belüli rendbontások › Magánlaksértés esetén › Önkényes beköltözés észlelése esetén › Garázdaság esetén › Tiltott prostitúció észlelése esetén › Veszélyes fenyegetés esetén › Tulajdon elleni szabálysértés esetén › Hajléktalanokkal kapcsolatos problémák ‹‹

 11. körzet – Varga Norbert rendőr törzsőrmester Telefonszám: 06-70/489-35-54 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Milyen ügyben fordulhatok a körzeti rendészhez?

›› Közterületi szemét, szemetelés észlelése esetén › Illegális hulladéklerakás észlelése › Közterületi alkoholfogyasztás › Póráz nélkül sétáltatott kutya észlelése › Önkormányzati ingatlanokkal kapcsolatos kérdések › Utakkal, járdákkal kapcsolatos problémák › Zöldfelületekkel, parkokkal, terekkel, játszóterekkel kapcsolatos ügyek › Parkolásokkal kapcsolatos panaszok › Filmforgatásokkal kapcsolatos panaszok › Üzletek működésére vonatkozó panaszok › Szálláshelyek működésére vonatkozó panaszok › Folyamatban lévő építkezések › Zaj, porszennyezéssel kapcsolatban › Hajléktalanokkal kapcsolatos problémák ‹‹

11. és 12. körzet Zsohár Attila körzeti rendész Telefonszám: 06-20/297-5606 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A teljes cikket a a Józsefváros újság 2018. augusztus 22-i lapszámában találják.

Google bookmarkTwitterFacebookBlogter.hu

BOGRÁCSFESZTIVÁL

Érdemes már most bejegyezni a naptárba, hogy 2018. szeptember 8-án déltől, a hagyományokhoz híven, idén is megrendezésre kerül a TÖE szervezésében a telepi Bogrács-Fesztivál.

BF 2018

 

 

A programok folyamatosan frissülnek, a részletekért kattintson!

Bővebben: BOGRÁCSFESZTIVÁL

Google bookmarkTwitterFacebookBlogter.hu

Bemutatkozott a Tisztviselőtelep és a Százados negyed körzeti rendésze

A helyi lakóközösségek közös képviselői, az önkormányzati intézmények vezetői, a rendőrség képviselői, valamint egyházi személyek és vállalkozók részvételével szervezték meg az I. Körzeti Rendész Cafét a Százados negyedben. A június 6-án megtartott eseményen bemutatták a Józsefvárosi Közterület-felügyelet hatáskörében június elsejével életre hívott körzeti rendészetet, valamint bemutatkozott Zsohár Attila, a Százados negyed és a Tisztviselőtelep körzeti rendésze is. A kerületben dolgozó hat körzeti rendésznek a fő feladata a lakosokkal való kapcsolattartás annak érdekében, hogy az önkormányzat feltérképezze Józsefvárosban a megoldásra váró feladatokat és mielőbb választ is adjon rájuk.

A tisztviselőtelepi és a Százados negyedben élő lakosok Zsohár Attilát a 06-20-297-56-06-os telefonszámon, illetve a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen érhetik el. 

A lakosok a körzeti rendészhez fordulhatnak minden olyan ügyben, ami a közterületen vagy a lakókörnyezetben problémát okoz – mint például köztisztasági, parkolási vagy közterületi alkoholfogyasztás – és a lakosság önmagában nem tudja megoldani. 

A teljes cikket a jozsefvaros.hu oldalon találják.

 

Google bookmarkTwitterFacebookBlogter.hu

Közösségi egyeztető fórum

meghv_iii.sz lakossgi frum_blthy_2017-12-13_toe

Google bookmarkTwitterFacebookBlogter.hu